logo Pure Water Group

Gebundelde expertise

lijn

Aan de basis van Pure Water Group staat Pure Water Systems bv, opgericht in 1998. Vanaf de oprichting ligt de focus op levering en onderhoud van twee hoofdactiviteiten: High Purity & Ultra Pure Water systemen en elektrodeïonisatie (EDI)-technologie.

Om de beschikbare expertise op het gebied van EDI commercieel te benutten, sloot Pure Water Systems in 2000 een distributieovereenkomst voor de Europese markt af met een leverancier van EDI-equipment uit Californië, USA.

Om het groeipotentieel optimaal te benutten, werd in 2004 gekozen voor samenwerking met een veelbelovende grotere Amerikaanse EDI-leverancier: Ionpure. Een juiste keuze, want Ionpure – tegenwoordig onderdeel van Siemens – ontwikkelde zich al snel tot wereldmarktleider op het gebied van EDI-technologie. Dankzij de beschikbaarheid van de zeer betrouwbare industriële EDI-modules van Ionpure groeiden de EDI-activiteiten van Pure Water Systems voorspoedig. Om de activiteiten beter te stroomlijnen, werd een tweede onderneming opgericht die zich uitsluitend specialiseerde in EDI: Pure Water Technologies bv.

Hoewel beide ondernemingen in administratief opzicht volledig zelfstandig zijn, is er een overlap in activiteiten en wordt maximaal geprofiteerd van elkaars expertise. Sinds 2010 opereren Pure Water Systems en Pure Water Technologies als autonome divisies onder de gemeenschappelijke handelsnaam Pure Water Group. Ook toekomstige nieuwe activiteiten op het gebied van waterbehandeling zullen binnen de groep worden ondergebracht.

Kennismaken?

Wilt u meer van ons weten? Maak dan direct eenafspraak voor een vrijblijvende kennismaking. Of stuur hetcontactformulier in.