logo Pure Water Group

CSP

lijn

Concentrating Solar Power Plants (CSP), oftewel zonne-energiecentrales maken gebruik van spiegelformaties om door de zon een vloeistof op te laten warmen. Via een warmtewisselaar wordt dan puur water tot stoom verhit. De stoom drijft vervolgens een conventionele generator aan waardoor in feite groene elektriciteit geproduceerd word.

 

In veel bestaande energie centrales wordt het puur water nog bereid met traditionele water behandelingssystemen op basis van ionenwisseling hars.
De agressieve chemicaliën, nodig voor het regeneratieproces, zijn kostbaar, gevaarlijk bij aanraking, inademing én tevens milieu onvriendelijk.

 

De geavanceerde Continu Elektro Deionisatie technologie, die voor de werking alléén elektriciteit nodig heeft, is de meest vergevorderde methode van ionenwisseling en uitermate geschikt voor duurzame productie locaties. Deze technologie heeft de volgende kenmerken:

 

 

Pure Water Group heeft al diverse CEDI systemen voor CSP centrales geleverd in Spanje met name: Astexol II, Manchasol 1 & 2, Guzman en Puerto Errado 2 welke allemaal naar volledige tevredenheid van de gebruiker functioneren.

Referentieprojecten

Bekijkhier enkele referentieprojecten.